zondag 5 maart 2017

Dagje contest prep

Deze week eens iets anders, geen standaard artikel over voeding. Ik heb me afgelopen zaterdag officieel ingeschreven voor de Siggi Segers New Face Classic (SNFC) 26/03/2017 te Münsbach Luxemburg. Veel mensen vragen me vaker wat ik precies doe en eet wanneer ik me voor een wedstrijd voorbereid. Daarom dit artikel getiteld "Dagje contest prep". Geen idee of jullie dit echt interesseert aan de statistieken van mijn site kan ik zien dat mijn artikels tussen de 150x en 350x gelezen worden. Ik zal dus wel zien of het aanslaat of niet.

De maaltijden die ik eet heb ik specifiek opgesteld voor mijn lichaam en mijn huidig doel. Verder eet ik niet elke dag hetzelfde, ik heb hoge en lage dagen. Blind kopiëren wat ik hier doe gaat je dus niet de resultaten opleveren die je wil.

Zaterdag 04/03/2017:
07:00 Opstaan! In het weekend doe ik cardio op nuchtere maag, enfin niet helemaal op nuchtere maag. Ik eet 2 egg-whites, dat bevat alleen proteine. De essentiële aminozuren die hierin zitten beschermen mijn spieren tijdens de cardio zodat ik zo weinig mogelijk spieren verbrand. Dus snel een omelet van 2 egg-whites gemaakt en op de fiets gesprongen richting Fitpoint Bree.


07:30 Cardio, hierbij hou ik met 3 zaken rekening. Ik wil mijn hartslag onder de 130 bpm houden zodat ik vet verbrand in plaats van spierglycogeen. Verder wil ik onder de 40 minuten totaal blijven in verband met de steeds toenemende hoeveelheid van het spierafbrekend hormoon cortisol tijdens cardio. Ten slotte wil ik in totaal ongeveer 500 kcal verbranden. Lekker in de zon, goed begin van de dag!
                                                                                                                            


08:10 Cardio zit er op, douchen en naar huis. Tijd voor het ontbijt. 2 egg-whites, 1 eigeel en een paar paranoten. Een beetje cacao poeder (100% echt cacao poeder geen nesquick) en stevia druppels om er een chocolade smaakje aan te geven. Koken, eten en afwassen.


09:00 Vertrek richting Muscle Totaal in Veldhoven (Nederland). Om de 2 weken trek ik richting Muscle Totaal om Harry de Jonghe naar mijn lichaam te laten kijken. Harry moet zowat de man met de meeste bodybuilding ervaring in de hele Benelux zijn. Hij is eigenaar van een gym, supplementen winkel en is hoofdredacteur van Muscle en Fitness magazine. Verder is hij ook een IFBB jurylid.

         10:00 Aankomst te Veldhoven. Harry meet me op 5.5% vetpercentage terwijl ik 2 weken terug nog op 8.1% stond. Ik ben 2 kg afgevallen, als ik de berekeningen maak ben ik 100% vet verloren en geen spiermassa. Super resultaat en daar ben ik dan ook erg tevreden mee. Claudia Bulsing van Bodytan was ook aanwezig. Snel even gehad over de tanning op de SNFC en de hotels in Münsbach.10u30 Net voor ik terug rij richting Bree, een volgende maaltijd opeten. Kipfilet met groene bonen, heb ik de dag ervoor klaargemaakt.


11u30 Aangekomen bij me thuis in Bree. Tijd voor wat kantoorwerk! Om 12u had ik een nieuwe klant op bezoek. Verder heb ik gewerkt aan een aantal schema's van andere klanten en een aantal vraagjes die via social media waren binnengekomen beantwoord. Hiermee ben ik bezig geweest tot 15u. Ondertussen heb ik om 13u natuurlijk een volgende maaltijd gekookt en gegeten. Kabeljauw met zoete aardappelen en diverse groenten.


15u00 Volgende maaltijd 6 egg-whites met choco smaakje.


16:00 Opnieuw richting Fitpoint in Bree voor een tweede trainingsessie, deze keer geen cardio maar krachttraining. Een pull dag dat wil zeggen:

- Rug: Deadlift en pull ups
- Posterior Delts: Bent over dumbell laterals
- Biceps: Cable curls
- Forearms: Wrist curls
- Hamstrings: Stiff legged deadlift en Machine curls

Post-training de volgende maaltijd: kipfilet met rijst!

    


18u00 Snel naar de Colruyt een aantal inkopen doen.

 
   

19u00-23u00 Tijd voor ontspanning. Game day: KRC Genk - Club Brugge. Einduitslag 2-1 voor Genk!


23:00 Laatste maaltijd van de dag. Tonijnsalade (homemade) met aardappelen.


24:00 Slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten